Egy különleges nevű kislány lett Ózd első idei újszülöttje

Megosztás

Az Éva név hagyományos és megszokott, a Zejnep azonban sokunk számára ismeretlen keresztnév. A kis hölgy 51 centiméterrel és 3300 grammal született január elsején, délután. Az Almási Balogh Pál Kórházban tavaly 685 gyermeket segítettek világra.

Lány lett 2024 első babája Ózdon. Úgy látszik megdőlni látszik a tendencia városunkban, ugyanis a 2019-es, 2020-as, 2021-es, valamint a 2022-es esztendőben is fiúgyermek látott először napvilágot január elsején. Tavaly már kislány született, idén pedig hasonlóan folytatódik a sor. Gazsi Zejnep Éva január elsején tizennégy óra huszonöt perckor született.

A kis hölgy 51 centiméterrel és 3300 grammal érkezett. Édesanyjának ő az első gyermeke. Mindketten jó egészségnek örvendenek. Az Ózdi Almási Balogh Pál Kórházban 2023-ban 685 gyermeket segítettek világra, ez a szám egyébként tizenhéttel több mint 2022-ben.

A Zejnep név eredete: A ‘Zejnep’ keresztnév egy török eredetű név, amelynek jelentése “szépség” vagy “dicsőség”. A név eredete az arab nyelvből származik, ahol a “zaynab” jelentése “díszes” vagy “szépséges”. Ez az arab név a köztudatban leginkább az iszlám történelem egyik fontos alakját, Mohamed próféta lányát, Zaynab bint Ali-t idézi. Magyarországon Zenep formában is létező keresztnév.

Frissítés: Azóta megtudhattuk, hogy Kazincbarcika első újszülöttje is kislány, ő azonban hagyományosabb, egyébként népszerű keresztnevet kapott. Szintén egy rendkívül gyönyörű kisbaba, érdemes megszemlélni Barcika első idei jövevényét is.

Kép forrása: Ózdi Almási Balogh Pál Kórház

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek